Skip to main content

*

Terug naar overzicht

Flexbarometer

Enige jaren geleden namen onderzoeksinstituut TNO, FNV, ABU en het Centraal Bureau voor de Statistiek het initiatief tot de Flexbarometer, een website die de ontwikkeling van vaste en flexibele arbeidsrelaties in kaart brengt. De bestaande website voldeed echter niet aan de verwachtingen. MediaAdvice kreeg van TNO het verzoek om een nieuwe digitale tool te ontwikkelen. Met als uitgangspunt dat de nieuwe tool gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en interactief diende te zijn.

mock up met Flexbarometer op desktop.mock up met Flexbarometer op desktop.

De nieuwe tool biedt inzicht in de verhouding tussen vaste en flexibele contractvormen, maakt een uitsplitsing per sector mogelijk en biedt cijfers over opleiding, leeftijd en de man/vrouw-verhouding. Daarnaast worden ook langjarige trends voor de diverse contractvormen weergegeven. Elk kwartaal is er een update van de Flexbarometer-cijfers, waarbij de abonnees een alert bericht ontvangen. Inmiddels wordt de tool gebruikt door een brede groep van wetenschappers, beleidsonderzoekers en beleidsmakers van diverse ministeries.

Flexbarometer responsiveFlexbarometer responsive

Bekijk de Flexbarometer

Contact

Benieuwd naar wat we voor je kunnen doen?

Als full service bureau kunnen we jouw organisatie ondersteunen bij alle communicatie-uitingen. Interesse? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Contact
© MediaAdvice 2023